Om vikten av att reflektera…

Har varit mycket med nya inskolningar och de nya barnens trygghet går före allt annat, så det får ta den tid det tar. Men vi jobbar för fullt med dokumentation via iPaden och till vår stora glädje fungerar tekniken klockrent nu.

Lite funderingar över hanteringen av foton på iPaden. Efter ett tag blir det lite väl rörigt och svårt att hålla koll på alla kort vi har på iPaden. Det krävs verkligen att man sorterar allt redan från början i olika album för olika ändamål. Men det är lättare sagt än gjort, helt plötsligt sitter man där med väldigt mycket bilder🙂
Det är framför allt när man ska lägga in bilder i ordbehandlingsprogrammet Pages som det är lite oöverskådligt att hämta bilderna från kamerarullen (alla bilderna samlas i en gemensam mapp som kallas kamerarullen) Om man redan från början börjar att sortera sina bilder i album (en mapp för varje barn, olika aktiviteter osv ) så blir det mer överskådligt och lättare att hitta bilderna då man ska lägga in dem i Pages.

Förra veckan återupptäckte jag ett användningsområde för iPad/iPhone (eller andra smartphones). Efter mellanmålet så samlade jag barnen för en lugn stund. Plockade fram min telefon för att låta dem prova en del nya appar som jag nyligen skaffat. Men istället började vi titta på dagens bildskörd. Jag hade inte hunnit föra över bilderna till iPaden, utan alla låg kvar. Så vi hade en mysig stund där vi reflekterade över dagens händelser. Tillsammans pratade vi om allt som hänt under dagen. Just det här att stanna upp, reflektera över vad vi gjort, tycker jag är väldigt viktigt och något som, i alla fall jag oftast glömmer bort. Allt går i ett sånt rasande tempo, så jag tycker det är vår skyldighet att stanna upp och reflektera över allt man gjort under dagen, både barnen och vi vuxna mår bra att dylikt förhållningssätt. Och med dagens teknik så har vi ju bilder/filmer tillgängligt på ett sätt vi inte hade förr i tiden.


One Comment on “Om vikten av att reflektera…”

  1. Carina Bölenius Andréasson says:

    Spännande att ni arbeta med reflektion! Håller med om att det är viktigt och kanske underskattat när det gäller yngre barn. Vi behöver hjälpa oss själva och barnen att prata om vad som händer skapa, en känsla av sammanhang KASAM, en förståelse kring det som händer.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s